Mozilla suomeksi

Myös uusi Mozilla 1.7.2 on saatavana suomeksi.

Muunna Mozilla 1.7/1.7.2, Mozilla 1.6, Mozilla 1.5, Mozilla 1.4/1.4.1 tai Mozilla 1.3 -selaimesi suomenkieliseksi suomalaisen kielipaketin avulla.
Finnish language pack for Mozilla available.

Project info in English?

See English page for a project summary.

Kielipaketin ja aluepaketin kuvaus

Mozillan kieli- ja aluepaketti vaihtaa Mozillan valikoiden, ikkunoiden, työkaluvihjeiden ym. tekstit suomenkielisiksi. Tällä hetkellä paketti suomentaa selaimen, sähköpostiohjelman ja editorin kaikki tekstit sekä reunapalkin, mutta se ei suomenna ohjetta (eli Mozillan helppi), Chatzillaa, JavaScript debuggeria eikä mahdollisesti asennettuja Mozillan laajennoksia. Samoin pikanäppäinkomennot (control+jotain) on tarkoituksella pidetty ennallaan. Esim. Control+T avaa yhä uuden välilehden ja Control+V liittää tekstin leikepöydältä. Paketti sisältää myös muokatut profiilitiedostot. Mikäli asennat siis paketin järjestelmänlaajuisesti, niin voit luoda suomalaiseen aluepakettiin pohjautuvia uusia profiileja. Tällöin saat mm. käännetyt oletuskirjanmerkit sekä reunapalkkiin käyttöösi hakukoneita, jotka hakevat suomenkielisiltä ja/tai Suomessa sijaitsevilta sivuilta. Huom! edellä mainitut muutokset profiiliin koskevat vain uusia luotuja profiileja, jotka pohjautuvat FI-aluepakettiin. Kieli/aluepaketin asentaminen ei siis muuta nykyisiä profiilisi asetuksia, kuten kirjanmerkkejä.

Mozilla 1.3:n kielipaketti on hieman enemmän keskeneräinen. Siinä on (ainakin sähköpostisovelluksen puolella) yhä useita valikoiden pikanäppäimiä (Alt+kirjain) muuttamatta ja lisäksi profiilitiedostoja on muokattu vähemmän.

Paketit toimivat sekä Windows, Unix/Linux että Mac käyttöjärjestelmissä. Ne eivät sellaisenaan toimi versionumeroltaan muiden Mozillan versioiden kanssa tai Mozilla Firebirdin/Firefoxin ja Thuderbirdin kanssa.
Mozilla Thunderbirdille ja Mozilla Firefox/Firebirdille on oma käännössivunsa.


SourceForge.net Logo
Sivusta vastaa: Henri Jalonen, viimeksi päivitetty (30.8.2004)
URL: http://mozfin.sourceforge.net/mozilla/index.html